Uit de oude doos is beter dan een dronken matroos | De muurbloem edition

Waar komt deze vreemde kokosnoot ineens vandaan? Dat je vaag kunt schrijven weten we inmiddels wel. 

Klopt. Ik snap dat sommige schrijfsels wat disturbing zijn. Ik schrik er soms ook van. In je broek plassen? Soep uit blik eten? Kom op zeg, dat kan natuurlijk echt niet. Sorry daarvoor. Voor nu heb ik een wat rustiger en liever verhaal in petto.

Oh ja, wattan?

Het verhaal van hoe een muurbloem transformeerde in een echte Flor.

Goh, gaan we ook emotioneel doen? Tissues erbij pakken?

Neh, ik ga wél even plassen. Anders wordt het weer een gevalletje rollend naar huis.

Oké, kom maar op.

Daar gaat ie. Toen ik nog een jongere versie van mezelf was en een stuk minder levenservaring met me meedroeg, droeg ik wel de meest hippe kleedjes. Ik ging door het leven als een ware trendsetter. Zo betrad ik regelmatig het stoffige geschiedenislokaal in een veel te hippe pyjamabroek met paisleyprint. Ik liep ongetwijfeld heel vaak voor lul en natuurlijk hoorde ik de nasty comments over mijn lievelingsbroekie, maar ik ben jaloers op het lef dat ik toen had. Ik deed het gewoon en ik rockte intens de pan uit. De paisleybroek heb ik nog steeds in mijn bezit en nu mijn bips eindelijk zijn goede plek heeft gevonden, rock ik ‘m nog beter dan ooit te voren.

Ach wat snoezig. Gaan we nu sentimenteel doen?

Ja.

Nee, kom op zeg! 

Heel even maar. Na het sentimentele komt het shinen. Nog even geduld.

Ik was een verlegen miepje met een knallende kledingkeuze, dat zijn twee dingen die niet met elkaar rijmde. Gelukkig was daar het internet. Ik startte een blog. Ik ging helemaal aan de slag met het design en de teksten vlogen uit mijn vingers. Ik was heerlijk op dreef, maar durfde geen letter of foto te delen. Foto’s van mijn outfits ging ik echt never nooit niet maken. Mijn puisterige hoofdje was er ook gewoon echt niet klaar voor. Met het zelfvertrouwen van een kip, maar met het stijlgevoel van een flamingo zocht en vond ik een oplossing: collages. En jongens, oh jongens, toen begon ik te shinen. Wederom in de diepste krochten van mijn slaapkamer, maar de progressie werd ingezet. Tijdens de hoogtij dagen van mijn modeblog had ik drie volgers. Drie total strangers, want geen vriendin of familielid kreeg de lettercombinatie van mijn URL.

Hoppa! Dit klinkt als een waar succesverhaal! Maar liefst drie volgers. Sjongejonge, jij moet een echte internetsensatie zijn geweest.

Het zal je verbazen, maar ik heb wel fanmail mogen ontvangen. Op een gegeven moment kreeg ik namelijk een mailtje van één van mijn volgers. Ze heette Nadine en ze vond mijn collages erg mooi. Steek die maar in je zak bitch!

Hopseknops, dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Maar waarom ben je gestopt? Je leek juist lekker opdreef en stoppen met drie volgers op je naam is nou niet bepaald stoppen op je hoogtepunt. 

De onzekerheid kickte in en de boze grote wereld van studeren doemde aan de horizon op. Eerst wilde ik intens graag naar de kunstacademie. Ik wilde mij helemaal onderdompelen in de wereld van mode en design. Tijdens de open dag van WDKA werd echter mijn hart gebroken. Ik durfde geen toelating meer te doen en mijn portfolio belande in de prullenbak.* Ik liet mijn creativiteit varen en betrad een grauw gebied. Tot vandaag.

A ha! Ik voel een punt, ik voel een statement, ik voel een climax!

Gadverdamme kuthoerenzooi!

Sorry?

Niet zo heel lang geleden dacht ik: “Gadverdamme kuthoerenzooi, ik moet die angst van mij afschudden.”

Oh ja, dat klinkt al beter.

Ik wil niet meer leven in angst en onzekerheid. Ik wil weer dat meisje in die paisley pyjamabroek zijn. Een bad-ass chick mét kont. Een dromer mét wijze lessen van de realiteit. Ik heb de laatste jaren veel geleerd. En ja, ik stortte even flink in, maar dat is nu achter mij.

Oh, ho is even. Is dit het verhaal waarin je vertelt hoe je een girlboss werd? 

En dan vervolgens de hele tijd “Yay!” roepen wanneer ik een designer bag krijg?

Ja, precies! Je hebt zoveel in je mars, door continu met je blije smoel naar je vlogcamera te juichen, maak je dat wel duidelijk. 

Zo had ik het nog niet bekeken! Ik zal het onthouden.

Geen dank, maar ga verder.

Ik stortte flink in. Ik ging echt finaal op mijn bakkes. Dat was focking klote. Maar nu, dames en heren, is het tijd dat, mijn zestienjarige ‘puisten poppende en coole trends droppende ik’ gaat shinen.

Hé das lekker! We gaan op reis met de tijdmachine!

Met een simpele stop op mijn oude blog maken we inderdaad een sprong terug in de tijd. En echt waar, ik ben stiekem wel een beetje trots. Het is gek om het zo over jezelf te zeggen, maar ik was best lekker bezig. Des te kutter en gaarder het is dat ik het niet heb doorgezet.

Heel stiekem was het niet hoor.

Ach man, flikker toch een end op.

Official statement:

“Onder het mom van ‘uit de oude doos is beter dan een dronken matroos’ drop ik hier de link van mijn oude online plakboek vol fresh designs uit 2014. Voor de persoon die het aantal pixels per foto kan raden, heb ik een verrassing in petto. Want, jeetje jongens, niet iedere afbeelding heeft het levenslicht even scherp kunnen bewonderen.”

*Natuurlijk speelde er veel meer factoren mee dan alleen een kut opmerking van een verlepte kunstenaar, maar voor het dramatische effect houd ik het hier nu even bij.

 

 

 

1 comment / Add your comment below

Geef een reactie